طرح دریافت مالیات مسجد از شهروندان مسلمان در آلمان قوت گرفت
بحث بر سر وضع کردن مالیات برای تأمین هزینههای مساجد در آلمان بالا گرفته و روز به روز افراد بیشتری از آن حمایت میکنند.
به نوشته روزنامه ولتآمزونتاگ در روز یکشنبه ۲۲ اردیبهشت، دولت فدرال آلمان در پاسخ به پرسشی که از سوی پارلمان این کشور مطرح شد، گفته است که چنین تصمیمی «احتمالا» گرفته خواهد شد. مقامهای شماری از ۱۶ استان آلمان گفتهاند با کلیات طرح گرفتن مالیات از شهروندان مسلمان برای مساجد مشکلی ندارند و بیشتر اعضای ائتلاف حاکم آلمان نیز تاکنون موافقت خود را با چنین طرحی اعلام کردهاند.
هدف اصلی از این طرح رفع وابستگی مساجد به خارج از کشور و جلوگیری از ورود پولهایی است که از سوی ترکیه و برخی گروههای سلفی خارجی برای کمک به مراکز مذهبی مسلمانان به آلمان فرستاده میشود. جلوگیری از رشد بنیادگرایی اسلامی نیز از اهداف غایی این طرح عنوان شده است.
دولت آلمان میگوید این طرح «راهی قانونی» برای پرداخت هزینههای مساجد از مالیات مخصوص پرداخت شده به دست شهروندان مسلمان است. مبلغ مالیات مسجد ۸ درصد از کل مالیات بر درآمد شهروندان خواهد بود. این مالیات و میزان آن همانند مالیاتی است که هماکنون شهروندان مسیحی برای کلیساها به دولت میپردازند. بر اساس قانون آلمان، شهروندان میتوانند از پرداخت این مالیات انصراف بدهند، اما در این صورت از برخی حقوق محروم میشوند.
مسئولان آلمانی با این حال گفتهاند که تصمیمگیری در مورد مالیات مسجد باید به عهده مقامهای محلی هر ایالت گذاشته شود.
مسلمانان آلمان که حدود پنج میلیون نفر هستند، تقریبا ۶ درصد جمعیت کل کشور را تشکیل میدهند. بیشترین شهروندان مسلمان آلمان ترکتبار هستند و دولت ترکیه هزینههای ۹۰۰ مسجد در این کشور را تأمین میکند. دولت برلین اخیرا کنترل فعالیتهای اعضا این مساجد را شدت بخشیده زیرا مأموران امنیتی آلمان گزارشهایی دریافت کردهاند که برابر آن دولت ترکیه از طریق این مساجد از گروههای مخالف خود در آلمان جاسوسی میکند.